Skal lede satsingen til Inmeta på datainnsikt i Sverige

Inmeta, et norsk IT-konsulentselskap i Crayon, kunngjorde nylig sin nordiske ekspansjon. Robert Granfors er utnevnt som ansvarlig for etableringen av forretningsområdet datainnsikt i Sverige.

Publisert: 29.02.2024

Lesetid: ca 3 min

Robert Granfors leder for datainnsikt Inmeta Sverige, og Hans Vigstad Adm. dir i Inmeta

Fra venstre: Robert Granfors leder for datainnsikt Inmeta Sverige, og Hans Vigstad Adm. dir i Inmeta Foto: Inmeta

Det nye kontoret i Stockholm er det første skrittet på reisen når Inmeta skal bli Nordens fremste kompetansesenter innen data og teknologi.

Robert Granfors har 20 års erfaring i bransjen, hvorav de siste 13 årene kommer fra konsulentfirmaene Epical og Affecto, der Robert har hatt ulike roller fra konsulent til forskjellige typer lederroller:

"Vi ser et stort behov for tilgang på kompetanse som kan hjelpe ulike virksomheter med å utnytte potensialet i dataene sine. Takket være Inmeta’s suksess på det norske markedet, finnes det allerede etablerte og velfungerende samarbeidspartnere som ønsker at Inmeta skal vokse inn i Sverige. I tillegg kan vi dra nytte av Crayons veletablerte lokale nettverk som gjør dette til en svært spennende mulighet" sier Granfors.

Skal doble antall ansatte

Inmeta tilbyr konsulent- og rådgivningstjenester innen digital transformasjon og innovasjon og har 300 ansatte i Norge. Selskapet etablerte datainnsikt som forretningsområde allerede i 2003. De siste tre årene har Inmeta økt fra 15 til ca. 80 eksperter innen datainnsikt, og omsetningen har nesten firedoblet seg.

"Vi har en sterk kultur for å realisere verdi fra data, og har de siste årene bygget et ledende fagmiljø innen datainnsikt i Norge. Nå er det på tide å føre denne ekspertisen videre for å hjelpe kunder på nye markeder. Jeg er svært glad for å kunne ønske Robert Granfors velkommen til å lede dette initiativet i Sverige," sier Hans Vigstad, administrerende direktør i Inmeta.

Målet er å doble det nåværende ekspertteamet og omsetningen for tjenester innen data, analyse og innsikt frem til 2026. Ekspansjonen skjer i nært samarbeid med Inmetas morselskap Crayon, som blant annet vil bistå med sine samarbeidsavtaler med Microsoft, AWS og Google. Inmeta har reelle samarbeidsavtaler med de ledende produktleverandørene som Informatica, Snowflake, Databricks, DBT, Tableau og Alteryx.

For mer informasjon, besøk gjerne inmeta.se eller kontakt Robert Granfors, Head of Data and Insight i Inmeta, robert.granfors@inmeta.com eller mobil: +46 705 093 629.

Om Inmeta

Inmeta er et konsulentfirma innen Crayon som hjelper bedrifter med å nå sine forretningsmål ved å realisere verdi fra data. Selskapet tilbyr konsulent- og rådgivningstjenester innen digital transformasjon og Innovasjon og har sterke ekspertiseområder innen forretningsrådgivning, Kunstig Intelligens (AI), Data og Innsikt, Systemutvikling og Teknologi, Brukeropplevelse og Design samt Digital Samhandling. Inmeta har 300 ansatte i Norge og Sverige.

Om Crayon

Crayon tilbyr konsulent- og rådgivningstjenester for digital transformasjon og har spesialkompetanse innen optimalisering og kostnadseffektivisering av både lisenser og skytjenester. Selskapet ble grunnlagt og har sitt hovedkontor i Oslo. Selskapet er notert på Oslo Børs og har 3 700 ansatte i 46 land. InmetaConsulting er et heleid datterselskap av Crayon.