Innovasjon på fem timer for en grønnere energibransje

Hvert år samler Inmeta alle våre konsulenter til et storslått Hackathon for å utforske komplekse problemstillinger i tett samarbeid med en av våre kunder. Sammen med Eidsiva utfordret vi i år hvordan data og teknologi kan bidra til å drive det grønne skiftet for energibransjen.

Publisert: 10.04.2024

Lesetid: ca 4 min

Hans Vigstad foran Inmeta Hackathon-deltakere og jury i Nydalen

Foto: Ricardofoto

Nærmere 250 personer deltok i løpet av fem timer for å finne innovative løsninger under temaet "Impacting the Future of Green Energy".

Behov for omstilling i Energibransjen

For å fremme det grønne skiftet er kompetanse og teknologi avgjørende for energibransjen. Som Norges største regionale energi- og telekomselskap betjener Eidsiva nær én million kunder på Østlandet med samfunnskritiske tjenester.

Med sin ledende posisjon har selskapet en unik mulighet til å være en pådriver og bidra til å møte fremtidens klimautfordringer. Dette inkluderer økt kapasitet i nettverket, utbygging av ny fornybar energi og implementering av digitale løsninger.

Hvordan kan vi i Inmeta hjelpe Eidsiva og fornybare næringen med å bruke data og teknologi til å drive det grønne skiftet var hovedproblemstillingen for årets Hackathon.

Energibransjen står overfor en rekke utfordringer for å drive det grønne skiftet
Hvert år samler IT-konsulenthuset Inmeta sine konsulenter til et større Hackathon for å løse komplekse problemstillinger knyttet til en bærekraftig fremtid i tett samarbeid med en av sine kunder. I 2024 var det Norges største regionale energi- og telekomselskap Eidsiva som fikk bistand fra Inmeta til å finne ut av hvordan data og teknologi kan bidra til å drive det grønne skiftet for energibransjen. Her skulle teknologer, rådgivere og designere jobbe på tvers av avdelinger og lokasjoner i grupper og sammen utforske problemstillinger og finne gode løsninger på kun 5 timer.

Må tenke nytt for å løse samfunnsoppdraget

Som introduksjon til Hackathonet introduserte Petter Myrvold og Jon Andreas Pretorius Eidsivas målbilde for 2030 som inkluderer å løse fremtidens klimautfordringer gjennom å øke kapasiteten i strømnettet, utbygging av ny fornybar energi og digitale løsninger, og strategiske satsninger og utfordringene i bransjen.

«For å løse vårt samfunnsoppdrag om å utvikle infrastruktur og tjenester til det beste for samfunn, mennesker og klima må vi tenke nytt. Hackathonet med Inmeta har gitt oss en gyllen mulighet til å se utfordringene fra et nytt perspektiv. Vi er veldig imponerte over hjelpen fra utrolig dyktige IT- og forretningshoder fra Inmeta. Nå har vi mye mer kunnskap om hva som er mulig – og dette kun i løpet av noen få timer» sier Petter Myrvold, direktør for strategi og vekst i Eidsiva.

Inmeta-konsulent presenterer løsning foran publikum på Inmeta og Eidsiva Hackathon 2024 i Nydalen

Inmeta-konsulent presenterer løsning foran publikum på Inmeta og Eidsiva Hackathon 2024 i Nydalen

Fikk til mer på mindre tid

Etter introduksjonen ble deltakerne fordelt på 6 ulike problemstillinger som skulle løses i løpet av dagen i mindre grupper på hvert tema. På slutten av dagen ble løsningene presentert, og tre vinnere kåret:

– Impact Award

– Innovation Award

– People’s Choice Award

«En dag i året samler vi alle våre konsulenter for å utforske felles problemstillinger og finne gode løsninger som kan forme en bedre fremtid ved hjelp av data og teknologi. Det har blitt et høydepunkt som skiller seg fra hverdagen og som har stor verdi på mange plan. Det er en dag hvor kreativiteten får flyte fritt, vi blir bedre kjent med hverandre og hvor vi føler at vi virkelig kan bidra til å gjøre en forskjell» sier Line Löfgreen, Markedsdirektør i Inmeta.

Jury applauderer på Inmeta Eidsiva Hackathon Foto: Blaatime

Fornøyd jury på første rad på Inmeta og Eidsiva Hackathon applauderer presentasjon av en av løsningene

Julie Lorch-Falch Chrissafopoulus er leder for Brukeropplevelse og Design i Inmeta. Hun var en sentral del i planleggingen av Hackathonet og jobber til vanlig tett med Eidsiva. Som en del av juryen var hun imponert over det som kom frem i presentasjonene:

«Alle temaene er vinnere på hver sin måte da de er så relevante for bransjen og dagens utfordringer, enda så klisje det høres ut. Juryen var imponert over løsningene som ble presentert. Det var både underholdende, løsningsorientert og verdiskapende. Veien videre blir spennende for de ulike virksomhetsområdene».

Hør mer om Hackathonet i podkast av Teknologioptimistene

Lytt til podkasten med Julie og Jon Andreas hos Teknologioptimistene, Europower der de snakker om Hackathonet og hvorfor det er viktig med litt lek på jobb.