Populært community for AI-entusiaster og fagfolk

Inmeta er stolt sponsor av Oslo.AI, et populært community for AI-entusiaster og fagfolk med 3000 medlemmer som ønsker å spre kunnskap om hvordan kunstig intelligens kan brukes for å bidra til å skape et bedre samfunn.

Publisert: 07.11.2023

Lesetid: ca 4 min

Oslo AI event hos Inmeta i Nydalen

Oslo.AI meetup i Nydalen

Nettverket, som engasjerte data scientister i Inmeta var med å grunnlegge i 2018, inngår i det verdensomspennende fellesskapet City.AI.

Oslo.AI jobber for å skape et aktivt og engasjert fellesskap innenfor AI. Hovedfokuset er å fasilitetere arrangementer hvor likesinnede kan samles for nettverking, diskusjoner og faglig påfyll. Dette har blitt en viktig arena for mange for dele kunnskap og erfaringer og bli bedre kjent.

Lillian Smestad og Øyvind Hetland, begge senior data scientister i Inmeta og engasjerte ildsjeler, har vært med å grunnlegge og drive initiativet siden den spede begynnelsen i 2018 og er aktivt med som styremedlemmer og frivillige i Oslo.AI.

Øyvind Hetland og Lillian Smestad presenterer på Oslo.AI på kontoret i Nydalen

Øyvind S. Hetland og Lillian Smestad på Oslo.AI event. Foto: Inmeta


“Oslo.AI begynte som en idé, ble gjort til en realitet og har siden vært en viktig bidragsyter til AI-fellesskapet i Oslo. Vi har en stor håndfull entusiastiske frivillige med i styret som driver dette videre og er stolte over engasjementet som det har gitt. Vi får mange gode tilbakemeldinger og stadig flere spennende foredragsholdere” sier Lillian Smestad.


Lillian er Senior Data Scientist i Inmeta og skaper løsninger for kunder ved hjelp av maskinlæring og avansert analyse. Hun har mottatt flere priser innen teknologi, kunstig intelligens og vitenskapsformidling og er en TEDx-foredragsholder.

Ettersom anvendelse av teknologien har økt og blitt 'allemannseie' er dette forumet et sted der eksperter kan dykke dypere inn i problemstillingene.

Quote

“Med utviklingen vi har sett innenfor AI det siste året blir det kanskje enda viktigere å ha en arena der AI fagfolk og interesserte kan møtes for inspirasjon, deling av kunnskap og ikke minst: ærlige erfaringer” Quote

Øyvind S. Hetland.

Team Lead og Senior Data Scientist

Øyvind er Team Lead og Senior Data Scientist i Inmeta. Han har ti års erfaring fra arbeid med analyse og maskinlæring på tvers av fagområder, og har en doktorgrad i anvendt fysikk.

Attraktive arrangementer om anvendt kunstig intelligens

Siden oppstarten av Oslo.AI har antall medlemmer på meetup.com hatt en jevn økning, og nærmer seg snart 3000. Det er tydelig at det er et behov for en møteplass for folk som er interessert i hvordan anvendt AI former næringsliv, teknologi og samfunn. I år har de hatt flere arrangementer med nært 200 påmeldte og flere på venteliste:

‘AI in Energy – powering the Future’, mars 2023

Hvordan brukes kunstig intelligens for effektivisering og innovasjon i energisektoren? Her var det flere fra energibransjen med foredragsholdere fra blant annet Equinor, eSmart Systems, og Statnett som delte hvordan teknologien brukes til sikrere og mer bærekraftig energiforsyning, prediktivt vedlikehold og økt kapasitet i strømnettet.

'AI x Startups: PechaKucha talks’, juni 2023

Eventet ble holdt i samarbeid med StartupLab, NORA og i engasjerende og energisk PechaKucha-stil. 9 Startups gikk på scenen og fikk 10 minutter til å presentere sin visjon, hvilken utfordring de prøver løses, løsning, og hvordan AI blir brukt for å utvikle eller berike løsningen.

The now and future of Generativ AI, from practice to vision’, oktober 2023

Hvor gir Generativ AI faktisk verdi for samfunn og forretninger i dag, og hvordan kan dette se ut i morgen. Her delte vår senior data scientist, Maximillam Warner om bruk av teknologien hos Stortinget.

Foredrag fra Cognite og Simli belyste hvordan de anvender teknologien. Programmet avsluttet med en paneldebatt, der foredragsholderne og representanter fra Microsoft og Google gav sine perspektiver på hypen, bruken, konsekvensene og utviklingen av denne teknologien.

Maximilian Warner, Senior Data Scientist presenterer på Oslo.AI hos Inmeta Nydalen

Maximilian Warner, Senior Data Scientist presenterer på Oslo.AI hos Inmeta Nydalen

I tillegg til egne events er Oslo.AI også en ressurs og partner for flere data og AI-konferanser, som blant annet i programkomiteen og track leads på Make Data Smart.

Oslo.AI sponses også av Miles AS og Microsoft Norge.

Ved siden av Lillian og Øyvind består det engasjerte teamet av:

Xiaopeng Li, Leder for AI i Microsoft
Håkan Silfvernagel, AI-spesialist i Miles AS
Elliot Humphrey, Senior Data Scientist i Equinor
Abbey Lin, Co-Founder av Fortifai

Ønsker du å bli med på neste Oslo.AI event? Meld deg inn i communitiet her.  Eller følg dem på LinkedIn.