Fredrik skaper nettopplevelser som konverterer

Publisert: 21.03.2024

Lesetid: ca 5 min

Fredrik Skarderud Regionsleder Hamar og Senior webutvikler

Fredrik Skarderud Regionsleder Hamar og Senior webutvikler

Senior webutvikler Fredrik var lei av å pendle til Oslo. Det ble starten på et spennende eventyr i Inmeta som etablerte nytt kontor på Hamar, og satset på Fredrik og en kollega i samme situasjon. I dag hjelper 45 utviklere, data scientists, forretningsutviklere, designere og UX-eksperter både lokale og nasjonale virksomheter å skape vekst og verdi gjennom digital innovasjon.

Fredrik har lang erfaring med å utvikle portaler og e-handelsløsninger, og erfarte at behovet for kompetansen var stort i næringslivet i Innlandet. Han så derfor raskt en spennende mulighet til å bygge opp et større fagmiljø på Hamar.

– Med tillit og støtte fra ledelsen fikk jeg, uten erfaring fra å drive en virksomhet, anledning til å satse på noe vi trodde på. Sammen med dyktige kollegaer har vi bygget opp et fantastisk kontor i Innlandet. Teamet, som nå teller 30, er en veldig fornøyd gjeng som leverer kjemperesultater, forteller Fredrik som i 2019 ble regionleder for Inmeta Innlandet.

Traktortrekking, curling og teknologi

Fredrik opplever at det de har klart å bygge opp på Hamar er unikt.

– Alle føler eierskap til avdelingen og arbeidet vårt. Konsulentene følger med på markedet og mulighetene, bidrar til rekruttering gjennom egne nettverk, og verner om arbeidsplassen. De jobber for fellesskapet, og stiller opp for hverandre. Det er utrolig fint å oppleve som leder.

Gjengen i Innlandet har det også veldig gøy sammen! Kørl & co er kontorets eget curlinglag som det går skikkelig unna med i bedriftsserien, og på sommerfestene er det festlige innslag som traktortrekking som gjelder. Pauser må man også ha, og foosball er et populært avbrekk i hverdagen, hvor engasjementet til tider er så høyt at nabobedriftene klager. Det er kanskje grunnen til at bare tre ansatte har sluttet på tre år?

– At vi har et godt miljø og har det hyggelig og gøy sammen er helt essensielt. Om ikke de ansatte har det bra, har heller ikke jeg det godt. Hvordan vi på best mulig måte kan fortsette å ta vare på denne lagfølelsen, er noe jeg tenker på hver eneste dag.

Fantastiske kunder med betydningsfulle oppdrag

Med både utviklere, designere og UX-eksperter på laget har kontoret på Hamar spesialisert seg på utvikling av digitale løsninger. Eidsiva, Glommen Mjøsen Skog og Destinasjon Trysil er noen av de spennende selskapene i Innlandet Inmeta jobber med. Fredrik tror at de spennende oppdragene er en viktig faktor til den høye trivselen.

– Vi har bygget samtlige nett- og publiseringsløsninger for Miljødirektoratet, og et solid team har utviklet fhi.no for Folkehelseinstituttet. I mars 2020 flyttet vi blant annet nettstedet til sky i rekordfart for å håndtere den massive økningen i besøkende over natten. Å få lov til å bidra til gode løsninger som har stor betydning for samfunnet er svært givende, sier han.

Inmeta har også et solid fagmiljø som er godt oppdatert på ny og innovativ teknologi. I 2019 bygde de for eksempel Vy.no, med teknologi som lå helt i forkant, både i Norge og i Europa.

Lagånd og eierskap gir høy kundetilfredshet

God kvalitet og hyggelige folk preger tilbakemeldinger Fredrik får fra fornøyde kunder.

– Kundene setter pris på sterke team som tar tak, og sørger for å få oppgavene løst. De stoler på konsulentene, som er flinke til å komme med forslag og være proaktive rådgivere. Han tror at driven og engasjementet kundene opplever kommer av lagånd og eierskap.

– Hierarki er utenfor vår verden. Konsulentene er stolte av eget håndverk, og tar stort eierskap til resultatene. Det er viktig for dem å gjøre et ordentlig godt stykke arbeid for kundene, både på vegne av seg selv som fagperson, og på vegne av Inmeta.

Utvider med datainnsikt og BI kompetanse

Med en travel og spennende fremtid i møte, er Fredrik hele tiden på utkikk etter flere engasjerte og læresugne folk, også innenfor nye fagområder i Innlandet:

– De siste årene har Inmeta bygget Norges raskest voksende miljø innen datainnsikt og BI med over 60 erfarne konsulenter i Oslo, Trondheim og Bergen. Vi ser et stort potensial for å utvide dette miljøet til Innlandet, i tillegg til at vi trenger flere designere og utviklere.

Respekt for hverandre og viljen til å finne løsninger er egenskaper Fredrik setter høyt.

– Vi ønsker oss de som tar eierskap og på eget initiativ tar fatt på den ekstra milen. Det er også viktig at våre ulikheter blir møtt med respekt. Vi etterstreber en kultur hvor det aldri skal oppleves galt å si sin mening og man skal føle seg trygg i egen person.