David hjelper virksomheter å ta smartere beslutninger

Møt David, vår dyktige dataekspert som nylig ble kåret til årets ildsjel i Den norske dataforening. Med lidenskap for teknologi og bærekraft hjelper han virksomheter med å bruke data til å få bedre innsikt i forretningen. Bli bedre kjent med hans rolle som konsulent i Inmeta og hvordan han skaper verdi for våre kunder.

Publisert: 14.05.2024

Lesetid: ca 6 min

David Aas Correia

David Aas Correia Foto: Inmeta

Hjelper virksomheter ta bedre beslutninger

David Aas Correia er en dyktig dataingeniør og informasjonsarkitekt som har jobbet som konsulent i Inmeta siden 2020. Han gjorde seg raskt bemerket for sitt engasjement for fag og bærekraft, og ble etter bare ett år stemt frem som Årets ansatt av sine kollegaer.

“Et sterkt kompetansemiljø, evne til å tilpasse seg markedet, og en kultur hvor kollegaer tar vare på hverandre, gjør Inmeta til et bra sted å være”, sier en stolt David.

Frank Kjærvoll er avdelingsleder for datainnsikt i Inmeta og stolt av å ha David i teamet:

“David har et brennende engasjement for faget, kundene og ikke minst kollegaene sine. At vi som et kollektiv bygger hverandre opp, tror jeg er nøkkelen til vår suksess. Her gjør David en stor forskjell ved å ta eierskap til faglig utvikling for hele teamet” sÅrets Ildsjel 2024 i Den norske dataforeninger Frank.

Løser utfordringer og skaper muligheter

Som konsulent med spisskompetanse på datainnsikt og analyse hjelper David virksomheter med å oppnå smart og effektiv bruk av data:

“For å sikre at løsningene skaper mest mulig verdi og understøtter reelle behov jobber jeg tett på forretningen til våre kunder. Jeg bidrar til å tilgjengeliggjøre og sørge for at riktige data støtter forretningen og ledelsen. Det handler ofte om å legge til rette for selvbetjente analyser”, sier David som stortrives i rollen som konsulent.

Involvering i prosjekter med varierende behov for ulike virksomheter har gitt David bred erfaring og en god forståelse for hvordan data kan skape verdi i forskjellige scenarioer:

“Det er givende å få bidra til å løse utfordringer som har betydning for kundens virksomhet. Jeg jobber med problemstillinger fra å overvåke PH-verdien i en tank til å forstå bunnlinjen i et stort konsern.”

Teknologien utvikler seg raskt og det dukker stadig opp smartere måter å gjøre ting på. Det kan være tidskrevende og vanskelig å forstå hva det egentlige problemet er, og finne den beste løsningen. Her kommer konsulenter som David godt med:

“Vi hjelper kundene våre å sikre god datakvalitet og effektivisere strevsomme, manuelle prosesser med automatiserte løsninger som tilbyr data på en smartere måte”, sier han.

Smartere analyse med kunstig intelligens

Kunstig intelligens vil endre mange jobber, også innen data og analyse. David tror teknologien vil gjøre dagens løsninger bedre, spesielt når det gjelder å analysere data:

«Kunstig intelligens gjør det enkelt å ta frem gode analyser gjennom spørringer på data og naturlig språk. Teknologien forenkler også utvikling av kodebaserte løsninger, og kan bidra til å øke brukernes kompetanse og evner som kan senke terskelen for å ta i bruk nye løsninger, og dermed gi enda større gevinster enn i dag. For å nyttiggjøre seg mulighetsrommet tror jeg at det blir enda viktigere med gode systemer for å sikre kvaliteten og påliteligheten til dataene vi bruker» sier David.

Bærekraftig virksomhetsstyring

David har et stort engasjement for bærekraft, og var blant annet initiativtaker til å sette bærekraft høyt på agendaen i Inmeta ved å etablere en bærekraftsgruppe. En av fanesakene for i gruppen var å spre kunnskap på tvers av organisasjonen om hvordan vi som konsulentselskap kan hjelpe kundene å ta bedre valg til fordel for miljø og samfunn.

Med nye krav og reguleringer fra EU får bærekraft større betydning for virksomheter når det kommer til rapportering og styring, og skjerper markedets fokus. I den forbindelse holder David foredrag om hvilken rolle bærekraftssdata vil spille fremover:

“Jeg er glad for at det settes økte krav til virksomheters ansvar og påvirkning på miljø og samfunn. Vi ser allerede at det har effekt på arbeidslivet, verdikjeder og investeringer.

De nye kravene kan bety større omveltninger for mange og bringer usikkerhet. Som konsulent kan vi dele kunnskap og hjelpe kundene å navigere på veien” sier David

Årets Ildsjel 2024 i Den norske dataforening

David Aas Correia mottar pris for Årets Ildsjel i Den norske dataforening 2024

David Aas Correia, Årets Ildsjel DND 2024


Med lidenskap for sitt fagfelt er David i dag styremedlem i Den norske dataforenings (DND) landsstyre og er styreleder for region Sør-Øst. I 2024 ble han kåret til Årets Ildsjel for sin innsats, dedikasjon og engasjement.

“Jeg er utrolig takknemlig for anerkjennelsen som årets ildsjel. Det er inspirerende å kunne bidra og gjøre mitt for foreningen slik at alle lykkes og har det gøy samtidig. For meg er denne anerkjennelsen like mye DND sin som min.”

Som engasjert i DND er han med på å skape arenaer for kompetansedeling:

“I DND er bidrar jeg også med å arrangere konferanser blant annet Make Data Smart, som arrangeres i Oslo, Trondheim og Bergen hvert år. Aktivitetene skapes av flere hundre aktive og frivillige medlemmer som brenner for fag og synes det er gøy å skape gode arrangementer med faglig fokus.”

Tips til andre som vurderer en karriere som konsulent

Til slutt har David noen tips til deg som ser på en liknende karrierevei:

1: Vær nysgjerrig. Delta på faglig aktivitet, still spørsmål, følg med på blogginnlegg og hva som skjer i markedet

2: Feil raskt og godt nok. Gode løsninger og erfaringer kommer gjennom praksis. Planlegg tilstrekkelig, men ikke for mye. Det er bedre å komme i gang og feile, og justere kursen deretter. Du kommer veldig langt med løsninger som er «godt nok» og gir utgangspunkt for forbedring.

3: Del din kunnskap. Ta initiativ der du har noe å tilføre og vær ærlig om hva du kan og ikke kan. Det er bedre og mindre sårbart for alle parter når man bygger kompetanse på tvers og flere kan mer.