Fullstack-utvikler og foredragsholder Aurora

Aurora er en talentfull fullstack- og webutvikler som har utmerket seg på kort tid siden hun startet som konsulent i Inmeta i 2023. Hun har allerede hatt betydningsfulle bidrag i å skape verdi for noen av Inmeta sine kunder, og fått muligheten til å dele sin kompetanse på konferanser både nasjonalt og internasjonalt.

Publisert: 17.11.2023

Lesetid: ca 7 min

Aurora Lid Walberg presenterer på NDC i Porto

Nylig ble hun også kåret til Årets Ansatt i Inmeta 2023. Her kan du få innsikt i Auroras betraktninger på systemutviklingsfaget, hennes kompetanse, og hvordan hun opplever arbeidshverdagen som konsulent i Inmeta.

Utvikler applikasjoner for kunder

I Inmeta utvikler Aurora applikasjoner i ulike kundeprosjekter. Her samarbeider hun tett med kunden om løsningen slik at den oppnår deres mål.

«Jeg hjelper kundene våre med å utvikle skalerbare, interaktive og brukervennlige applikasjoner. Som fullstack-utvikler har jeg mulighet til å danne et overblikk over hele systemet samtidig som jeg kan være ansvarlig for front-end. På denne måten kan jeg bidra med innspill til både back-end og design, samt kommunisere med kunden om brukerkrav og domenet. Erfaringen min fra arbeid i start-up har gjort at jeg er vant til å måtte løse komplekse problemer og ta vanskelige valg» forteller hun.

I kundeprosjekt med Miljødirektoratet

I skrivende stund er Aurora involvert i et prosjekt sammen med Miljødirektoratet, der hun er ansvarlig for å utvikle en ny front-end for en eksisterende løsning:

«Avfallsdeklarering.no skal få et helt nytt grafisk grensesnitt mot sluttbruker og et nytt teknisk rammeverk. Vi lager en framtidsrettet løsning som ved lansering skal redusere tid brukt til feilretting og vedlikehold, noe som reduserer kostnadene og forbedrer effektiviteten.»

Tidligere har hun også jobbet for Hafslund energiselskap hvor hun bidro i et prosjekt som skulle utvikle en løsning for helelektrifisering av byggeplasser:

«Innovasjonsavdelingen Hafslund Vekst hadde som mål å drive det grønne skiftet ved å utvikle en løsning som involverer utleie av battericontainere til byggeprosjekter slik at maskiner og utstyr kan lades opp i løpet av dagen. For å starte opp utviklet vi en løsning som legger til rette for å rapportere og analysere data relatert til battericontainere» sier Aurora.

Fra robotikk til web

Fra tidligere har Aurora en bachelorgrad fra UiO i Robotikk og Intelligente Systemer, samt kunnskap innen ingeniørmatematikk, algoritmer, datastrukturer og datamaskinarkitektur.

«Tidligere har jeg jobbet mest innenfor fullstack med litt av hvert som .NET, Angular, React og Azure. Siden jeg begynte hos Inmeta har fått mer erfaring innenfor webutvikling. På under ett år har jeg jobbet med to ulike virksomheter hvor jeg har vært ansvarlig for utvikling av en web-applikasjon. Jeg har lært mye på veien, og ønsker å fortsette å utvikle meg til å bygge enda bedre løsninger fremover» sier Aurora.

I ny rolle som internasjonal foredragsholder

Nylig har Aurora delt sin kompetanse som foredragsholder på arrangementer som NDC Porto, Trondheim Developer Conference (TDC) og snart, NDC Sydney 2024.

Aurora Walberg presenterer på NDC i Porto

Aurora Walberg presenterer på NDC i Porto

"Deling av kunnskap på internasjonale arenaer er en spennende mulighet til å inspirere og lære fra andre utviklere. Som foredragsholder på NDC Porto i Portugal snakket jeg om eksisterende renderingsstrategier for web, hvordan React Server Components fungerer og hvilke fordeler de tilbyr sammenliknet med tradisjonelle tilnærminger. Til slutt presenterte jeg en gjennomført demo-app med React Server Components og Server Actions.»

I forbindelse med dette foredraget gjestet hun på .NET Rocks - en anerkjent .NET-podkast som har eksistert i 20 år. Her snakket hun også blant annet hvordan React Server Components kan gjøre nettsider bedre og raskere. Hør episoden her i Spotify.

På TDC holdt hun foredrag om JavaScript-rammeverket Astro, om renderingsstrategier, hvordan Astro fungerer, hvilke funksjoner og fordeler det tilbyr, samt bruksområdene for rammeverket.

Nysgjerrighet – en viktig suksessfaktor

Aurora mener at det å opparbeide seg god innsikt i mulighetene de ulike teknologiene tilbyr og holde seg oppdatert har vært viktig på hennes reise:

«Jeg tror mye av nøkkelen til å lykkes som systemutvikler er å være nysgjerrig. Å stille spørsmål er undervurdert. For eksempel, kan det å be om få en demo og oversikt over tech-stacken en annen har brukt i et prosjekt være utrolig verdifullt. Både for å bli kjent med kollegaer, og for å kunne rådføre seg med dem når man selv møter utfordringer. I tillegg tror jeg det er det viktig å gjøre god research og prøve ut ting før man hopper på teknologi. Slik kan du finne den beste løsningen for hvert problem, samtidig som du lærer mye i prosessen» deler Aurora.

Kunstig intelligens effektiviserer arbeidsdagen

Som de fleste utviklere i dag har Aurora tatt i bruk kunstig intelligens i sin arbeidshverdag som effektiviserer oppgavene hennes:

«Jeg tror at AI vil fortsette å gjøre livet til oss utviklere lettere og mer effektivt, slik at vi kan fokusere på de oppgavene AI ikke kan løse. Som mange andre utviklere er jeg helt avhengig av GitHub Copilot og bruker ChatGPT når det egner seg. Builders Visual-Copilot er også et nytt verktøy som genererer fullstendig kode i valgte rammeverk fra Figma-skisser. Flere liknende verktøy kommer definitivt til å påvirke oss enda mer fremover. Jeg er spent på å se hvordan utviklingen fortsetter.»

Tilrettelagt arbeidsplass for faglig utvikling

I Inmeta har vi fokus på faglig utvikling. Aurora får muligheten til å vokse som utvikler med relevante kurs, utfordrende prosjekter og ved å være en del av et større fagmiljø. Tid mellom prosjekter brukes gjerne til kompetanseheving med relevante kurs og sertifiseringer for å styrke CVen og bygge kompetanse kundene etterspør.

«I oppstarten fikk jeg tid til å styrke min Azure-kompetanse med relevante sertifiseringer og bli kjent med teknologi jeg ikke kunne. Inmeta arrangerer også ulike kompetansehevende kurs som for eksempel i React, Angular og .NET» forteller Aurora.

Vi er opptatt av fagmiljøene våre, og vi legger til rette for at man skal kunne samarbeide på tvers, og juniorer og seniorer side om side. Flat struktur og korte beslutningsveier er noe av det Aurora sier hun setter pris på:

«Jeg trives ekstremt godt. Vi har et sterkt faglig miljø, og det er mange dyktige og hyggelige mennesker, både i avdelingen og hele konsulenthuset. Den uformelle kulturen her gjør at folk er flinke til å dele kunnskap og hjelpe kollegaer, også på tvers av avdelingene. God innsats blir lagt merke til og belønnes, noe som motiverer meg til å fortsette å utvikle meg selv og levere så godt jeg kan» avslutter hun.

Kåret til årets ansatt i Inmeta 2023

På Inmetas julebord ble Aurora kåret til årets ansatt, stemt frem av sine kolleger.

«Aurora ble nominert til årets ansatt for sitt smittende engasjement, både faglig og sosialt. Hun er en dyktig konsulent som bryr seg om sine kollegaer. For eksempel har hun på eget initiativ hjulpet våre internasjonale kollegaer med å bli bedre i norsk.» – Sier Elisabeth Heltne, HR Manager i Inmeta.

Aurora Walberg mottar årets ansatt pris med Adm.dir Hans Vigstad, HR Manager Elisabeth Heltne og CFO Oscar Thorbjørnsrud

Aurora Walberg mottar pris med Adm.dir Hans Vigstad, HR Manager Elisabeth Heltne og CFO Oscar Thorbjørnsrud


Følg med på Aurora her: