Møt Anna, Leder for Brukeropplevelse

Trivsel, kreativitet, og tid til rekreasjon er bare noen av grunnene til hvorfor Anna forelsket seg i Inmeta. Inmeta tilrettelegger for gode ideer, mener hun.

Publisert: 21.03.2024

Lesetid: ca 5 min

Utvikling som underholder

Er det en ting man kan si om Anna så er det at hun brenner for faget sitt. Anna er ei dame full av initiativ og gjennom flere insentiver er hun godt involvert i teknologiverden i Hamar. Fra Hamar-kontoret leder hun innlandets designere, og på fritiden leder hun Oda nettverk for damer og teknologi på Innlandet.

Da Anna var yngre elsket hun håndarbeid. Hun elsket prosessen av å skape noe selv. I tillegg var Anna sikker på at hun ønsket å jobbe innenfor teknologi. Da falt valget på design. Gjennom en bachelor i digitale medier, og en master i design, bruk og interaksjon, fant hun sin lidenskap.

- I begynnelsen var jeg usikker på hva jeg ville studere, men jeg var sikker på at jeg ville jobbe med teknologi. Underveis i studieløpet skjønte jeg at design og brukeropplevelse trigget interessen min mest. Jeg tror jeg likte design fordi jeg alltid har likt å skape ting selv. Jeg har vært glad i håndarbeid og design har vært litt det samme for meg.

Hos oss jobber Anna som team lead for brukeropplevelse og design, og har ansvar for designere på Innlandet. For øyeblikket jobber Anna også 80 prosent på et prosjekt for Norsk Geotekniske Institutt. Et prosjekt hun finner utrolig spennende og som kommer til å endre måten geoteknikere jobber på. Her hjelper hun til med å bygge en ny dataplattform, samt verktøy for innsamling og bearbeiding av data.

En arbeidsplass hvor folk vil være

Utvikling og mulighetsrom til å påvirke arbeidshverdagen var viktige egenskaper som Anna så etter da hun skulle søke jobb. Hun mener at team lead ansvaret hun har fått tildelt gir henne den utviklingen og påvirkningskraften som hun behøvde. I tillegg mener hun at det å være en del av et team i vekst er utrolig givende og stadig byr på større utvikling.

-Hamar er en avdeling i veldig stor vekst og vi har muligheten til å påvirke veldig mye. Det er en utrolig morsom prosess å være en del av. Jeg ønsker stadig å utvikle meg, og elsker å delta i å bygge opp et miljø. Jeg liker å kunne være med å på å ta avgjørelser. Derfor er jeg glad for at jeg fikk team-lead ansvaret, det er givende å hjelpe folk opp og frem.

Selvom det faglige står sterkt hos Anna er likevel trivsel det viktigste. Hos oss har hun møtt et arbeidsmiljø hun er stolt av. Folk i Inmeta er åpne for både spørring og sparring, og ønsker å være sammen. Det gir resultater mener hun.

-Trivsel for meg er alfa omega. Vi på Hamar er veldig stolte av at vi har fått et så bra og trivelig miljø. Det er ingen spisse albuer, men likevel en stor yrkesstolthet blant de ansatte. Man merker at folk vil være på jobb, og de fleste ønsker å komme tilbake. Det er noe man kan se på resultatene våre.

Kreativitet og rekreasjon er oppskriften på de gode ideene

Vi setter kreativitet i søkelyset. For å få de gode ideene trenger man inspirasjon. Dette er noe Inmeta er gode på. Gjennom kreative dager sørger de for konstant påfyll av nye impulser, både gjennom interne workshops og eksterne kurs og utstillinger. Det gjør utvikling til noe gøy og sosialt, mener Anna.

-Vi har det gøy på jobb, og gjør det sosialt. Når vi jobber med fag og utvikling gjør vi det på kreative måter som underholder. Da vi ønsket å lære om god historiefortelling leide vi inn en tegneserieforfatter, og da vi ville utfordre oss i prototyping, jobbet vi sammen med en kunstner. Vi gjør læring sosialt og setter søkelyset på kreativitet. Det er med aktiviteter som gir mennesker et utløp for deres kreative sider.

Det er ikke bare inspirasjon som skal til for å få de gode ideene. Inmeta forstår viktigheten av å gi plass til tankene. Som oftest får man ideer når man gjør alt annet enn å jobbe, mener Anna. Derfor er hun glad for at rekreasjon er så godt implementert hos oss.

-De gode ideene kommer som oftest i dusjen eller på tur. Derfor er det så viktig å få tid til å trekke seg tilbake og fylle energilagrene. Rekreasjon er viktig for oss i inmeta. Personlig liker jeg å dra på hytta. Det å pusle litt alene og tenke i fred gir meg inspirasjon.