Lillian Smestad kåret til en av Norges fremste tech kvinner 2022

For sjette år på rad har Oda Nettverk og Abelia kåret Norges fremste teknologikvinner. Formålet med kåringen er å øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse i næringslivet.

Inmeta gratulerer alle vinnerne i årets kåring, og er spesielt stolte av vår egen Senior Data Scientist, Lillian Smestad som nådde opp blant over 1000 nominerte! Å løfte frem rollemodeller er et viktig arbeid for å inspirere flere til å ta steget inn i tech-bransjen.

Publisert: 08.03.2022

Lesetid: ca 3 min

Lillian Smestad, Data Scientist i Inmeta kåret til en av Norges fremste kvinner i tech 2022

Lillian Smestad, Data Scientist i Inmeta kåret til en av Norges fremste kvinner i tech 2022

- Med sitt store engasjement for å bruke teknologi og innovasjon for å skape en bedre fremtid, solide fagkunnskap og kunnskapsdelende vesen er Lillian en viktig rollemodell til inspirasjon for mange. I tillegg til vesentlig erfaring med å hjelpe virksomheter å skape verdi ved hjelp av data & AI, er Lillian en dyktig foredragsholder og en engasjert person som bidrar aktivt i blant annet Oslo AI og Inmetas arbeid for bærekraft, sier Line Löfgreen, Head of Marketing i Inmeta.

Jobber for å øke kvinneandelen i teknologibransjen

Kvinner er i mindretall i teknologibransjen. Inmeta har derfor fokus på å øke andel kvinnelige ansatte ved å synliggjøre mangfold og muligheter for begge kjønn.

Per mars 2022 er kvinneandelen i Inmeta 24%. Vi ønsker å inspirere flere unge kvinner til å velge en utdannelse innen teknologi ved blant annet å synliggjøre relevante karrieremuligheter og gode rollemodeller. I tillegg ønsker vi å inspirere og utdanne flere kvinner til å komme i lederposisjoner for Inmeta og på våre kjerneområder.

Å løfte frem rollemodeller er et viktig arbeid for å inspirere flere til å ta steget inn i tech-bransjen.

Om kåringen

Etter en åpen nominasjonsprosess er de 50 vinnerne valgt ut av en jury ledet av Øystein Eriksen Søreide. I juryens kriterier er det fastslått at kandidatene må ha en sentral teknologirelatert eller teknologifremmende rolle.

Kvinnene kan jobbe på alle nivåer, fra gründere av en teknologibasert bedrift, til toppledere med budsjett- og personalansvar, fageksperter og rådgivere. Kåringen omfatter privat, offentlig og ideell sektor, og er åpen for alle som identifiserer seg som kvinne.

Ettersom kåringen handler om å løfte opp de nye og “up and coming” har juryen valgt å legge inn et skille der de som allerede er har stått på listen over Norges 50 fremste tech-kvinner ikke kan stå på listen flere ganger, i samme rolle.

Juryen har bestått av

 • Kristine Dahl Steidel, administrerende direktør i Microsoft
 • Steffen Sutorius, administrerende direktør i Digitaliseringsdirektoratet
 • Anne Grethe Solberg, Forsker II hos OsloMet – storbyuniversitetet
 • Sumeet Singh Patpatia, global head of diversity, inclusion and belonging i Schibsted
  • Thomas Reinertsen, EVP & Managing Director i Capgemini Invent Norway
  • Letizia Jaccheri, professor ved Instituttet for datateknologi og informatikk ved NTNU i Trondheim, og professor ved UiT.
  • Line Henriette Holten, generalsekretær i Tekna
  • Anette Roll Richardsen, CEO at Watchcom Security Group
 • Gunn Severinsen, CEO i Squeed og styreleder i ODA-Nettverk
 • Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia