Crayon og Inmeta vinner Microsoft Azure Data and AI Partner of the Year

Crayon Norge og Inmeta, som begge er en del av Crayon Group, er et godt eksempel på hvordan selskap innen samme konsern kan samarbeide og dra nytte av hverandre!

Publisert: 09.11.2022

Lesetid: ca 3 min

Fire Crayon og Inmeta kollegaer med diplom foran Microsoft

Prisen gis til partneren som hadde størst suksess innen Data & AI-området. Dette inkluderer migrering til Azure SQL, moderne analysepraksis av Azure Synapse og visualisering gjennom Power BI. Microsoft ser på alle partnere som innoverer med Microsoft AI- og ML-løsninger, og som er med på å øke verdien for kundene og samfunnet. ACR-vekst innen områdene Data & AI blir vurdert, samt lederskap i å utvikle markedet gjennom aktiviteter som viser det enorme potensialet på dette området.

"Crayon og Inmeta har utviklet flere Data & AI-tjenester med høy verdi, levert av mer enn 100 eksperter innen dette voksende feltet. Sammen har de bygget opp muskler innen både levering og salg innen Data & AI, noe som har posisjonert dem som en go-to-partner i Norge. Azure-veksten innen Data og AI har vært fantastisk", sier Finn Urianstad, Partner Development Manager i Microsoft.

Flere av våre beste Data & AI-hoder har utviklet Data & AI-tjenester sammen med Microsoft og implementert kundesentrerte AI-løsninger ved bruk av Azure AI.

- Vi er veldig ydmyke og takknemlige for å motta denne prisen. Den reflekterer hvor utrolig dyktige medarbeidere vi har innen dette fagområdet og innsatsen vi over tid har lagt ned i å bygge tjenester som virkelig gir verdi for kundene våre, sier Vidar Smogli, Director Data & AI i Crayon Norge

Crayon og Inmeta har blant annet:

  • Etablert Data & AI CoE som tilbyr mer enn 100 eksperter på Data & AI
  • Prosjektene er ISO-sertifiserte og hjelper kunden med å møte utfordringer med robusthet innen informasjonssikkerhet og databeskyttelse av god kvalitet
  • Rammeverk som sikrer ROI gjennom å redusere risikoen for Data & AI-prosjekter
  • Vekst i Azure
    • 51 % Azure All Up FY 21 vs FY 22
    • 488 % vekst som PAL-partner

Vellykkede prosjekter

Blant prosjektene som løftes frem, finner vi kunder som DNV, Sparebank1 og Sporbarhet. Sistnevnte omtaler vi selv som vårt mest innovative prosjekt. Sporbarhet AS er etablert for å utvikle og drive ett eller flere nasjonale systemer for å spore rømt oppdrettsfisk. Oppdrettslaks på rømmen er et økende problem for både næringen, myndighetene og miljøet. Vi har derfor samlet genetiske data fra de største oppdrettsselskapene, som vi deretter kobler til genetisk informasjon om mistenkt rømt laks rapportert fra Veterinærinstituttet. Disse sporer vi tilbake til hannfisk og hvilket oppdrettsanlegg denne stammer fra. Alt dette ved å bruke AI/ML-tjenester i Azure.