Personlig identifiserbar informasjon gjort enkelt med Presidio

I dagens digitale verden, hvor informasjon er en uvurderlig ressurs, er det viktigere enn noensinne å beskytte personlige data. Med økende bekymringer knyttet til personlig identifiserbar informasjon (PII), blir behovet for effektiv anonymisering stadig mer presserende.

Publisert: 29.08.2022

Lesetid: ca 1 min

Lingzhen Chen, Senior Data Scientist at Inmeta

I kjølvannet av ulike reguleringer etter implementeringen av GDPR i Europa, har riktig håndtering av sensitiv informasjon, spesielt personlig identifiserbar informasjon (PII), blitt en nødvendighet for mange selskaper.

Lingzhen Chen, Senior Data Scientist hos Inmeta, skriver her om konseptet PII-anonymisering og hvordan det kan gjøres enkelt med Presidio fra Microsoft, et åpen-kilde bibliotek som tilbyr raske moduler for identifikasjon og anonymisering av PII.

I denne artikkelen publisert av TowardsDataScience på Medium utforsker Chen hva PII er og hvordan vi kan anonymisere PII i ustrukturerte data, med spesielt fokus på tekst. Hun vil også demonstrere en implementasjon av en tekst-anonymiserer ved bruk av Microsoft Presidio,

Få innsikt i hvordan din bedrift kan møte kravene om PII-anonymisering på en effektiv og brukervennlig måte, samtidig som de oppfyller regulatoriske krav og sikrer beskyttelse av sensitive data.

For mer informasjon, ta kontakt
Lingzhen Chen, Senior Data Scientist at Inmeta
Lingzhen Chen

Data Scientist
Kunstig Intelligens