Privatleasing - et enklere bilhold Volkswagen Møller Bilfinans

Ny web-løsning lærer deg leasing på 3 minutter!

Volkswagen Møller Bilfinans er den største aktøren på leasing i Norge, og jobber for å være den beste tilbyderen av bilfinansielle tjenester. De har som mål at alle som kjøper eller leaser bil gjennom Volkswagen Møller Bilfinans, skal være sikre på at de har gjort det beste valget.

Privatleasing har over tid fått et ufortjent dårlig rykte. Mange opplever at det er et vanskelig terreng å navigere i og har mange ubesvarte spørsmål rundt leasing. Det ønsket vi å gjøre noe med! Hensikten med prosjektet er å tydeliggjøre fordelene ved leasing, ufarliggjøre spørsmålene brukerne ofte stiller seg, og kommunisere dette på en enkel og visuell måte. Vi valgte derfor å fortelle hele historien om hvordan en leasingperiode fungerer fra start til slutt, for å eliminere usikkerheten mange kan føle ved å velge leasing.

Under kan du se en clickthrough av web-løsningen vi har laget.

Vi er meget fornøyd med resultatet. Det er alltid spennende å se om vi treffer med mengde og type informasjon, men så langt tyder det på at vi har truffet. Hittil viser antall klikk og lengde på besøk at kundene responderer som ønsket.

Jannecke Jensen - Markedskonsulent, Volkswagen Møller Bilfinans

Prosess

Gjennom et tett og godt samarbeid med Møller Bilfinans, har vi kartlagt hvilke spørsmål brukerne typisk stiller seg før, under eller etter en leasingperiode, og hvilke områder som kan være avgjørende i kjøpsøyeblikket. Kreative workshops har lagt grunnlaget for å kunne fortelle historien leasing så tydelig som mulig. Videre har historien blitt visualisert gjennom illustrasjoner, og implementert i en klikkbar prototype som vi kunne brukerteste tidlig. På denne måten kunne vi justere både tekst og innhold løpende frem mot en komplett historefortelling.

Metoder

  • Brukertesting
  • Workshops
  • Storytelling
  • Behovsanalyse

Kompetanse

  • Frontend
  • Interaksjonsdesign
  • Illustrasjon
  • HTML/CSS Prototyping
  • JavaScript

 

Hva oppnås?

Produktet leasing blir av mange kunder oppfattet som et komplisert produkt. Vårt mål med web-løsningen har derfor vært å gi kundene enkel innsikt i produktet, og gi svar på det de eventuelt lurer på.

Bilturen er i dag implementert på alle Volkswagen Møller Bilfinans sine merkespesifikke sider. Resultatet vil for Volkswagen Møller Bilfinans innebære en tydeligere, enklere og mer visuell fremstilling av innholdet. For brukeren vil det bety økt forståelse av produktet og derfor et bedre beslutningsgrunnlag.

Vil du vite mer om dette prosjektet?

Ta kontakt med Karl Johan Sæth, Design Lead hos Inmeta.

karl.johan.saeth@inmeta.no
93 44 06 64